داورزنی: صندلی داوری ایران باید در دنیا ارتقا یابد

به گزارش وبلاگ تبلت و به نقل از فدراسیون والیبال، امروز (سه شنبه) نشست کارگروه مشورتی کمیته داوران به ریاست محمدرضا داورزنی و با حضور وحید مرادی مشاور عالی، میلاد تقوی سرپرست دبیری، مهناز شاددل مشاور امور بانوان، فرهاد شاهمیری، ابراهیم فیروزی، مسعود یزدان پناه، علیرضا قریب، محسن ترابی، نرگس افشین، هدیه صابری و ماندانا مطیعی برگزار گردید.

داورزنی: صندلی داوری ایران باید در دنیا ارتقا یابد

رئیس فدراسیون والیبال در این نشست با اشاره به صندلی والیبال ایران در دنیا، گفت: باید صندلی داوری والیبال ایران نیز مانند این رشته ورزشی در دنیا ارتقا یابد. در سال های اخیر رشد داوری والیبال ایران به اندازه لازم نبوده است؛ این موضوع جنسیتی نیست و باید بانوان داور نیز به اندازه کافی رشد نمایند تا به سطح قضاوت در مسابقات مهم آسیا و دنیا برسند. این موضوع یکی از انتظارات فدراسیون والیبال از کمیته داوری آینده است و نباید ظرفیت های داوران ایران از بین برود.

وی گفت: فدراسیون دنیای والیبال و فدراسیون های ملی کشورها بر افزایش کیفی داوران موجود، به جای افزایش تعداد داوران تاکید دارند و فعالیت های کمیته داوری فدراسیون والیبال نیز در آینده باید بر اساس همین برنامه باشد.

وی با اشاره به اینکه به جای برگزاری کلاس های بین المللی داوری، باید شرایط احراز ورود به دوره ها را تغییر دهیم، گفت: زبان انگلیسی یکی از مهمترین موارد است که داوران باید تسلط کافی به آن داشته باشند و همان گونه شاهد هستید، افرادی که تسلط کامل به زبان دارند، به مسابقات متعددی دعوت می شوند.

داورزنی توضیح داد: برای برگزاری کلاس های داوری درجه دو و سه داوری در صورت آنالیز و تائید احتیاج، در استان ها مسئله ای نداریم، اما برای درجه یک باید سطح احراز شرکت نمایندگان در دوره سخت تر باشد تا این دوره ها با کیفیت بهتری برگزار گردد.

رئیس فدراسیون والیبال ادامه داد: ارتقای سطح کیفی داوران ملی و بین المللی، از اولویت های کاری فدراسیون است. در سه دهه گذشته، تعداد داوران زیادی تربیت شدند اما متاسفانه ارتقای داوران، بیش تر سلیقه ای بوده است و حتی بعضی داوران به دلیل نداشتن ارتباط با کمیته داوران، پیروز به ارتقا نشدند. به همین دلیل باید امکان رشد برای داوران مرد و زن یکسان باشد و سلیقه افراد در آن نقش نداشته باشد.

داورزنی با بیان اینکه وقتی سطح داوری ایران در مجموع بالا باشد، تعداد زیادی از داوران به مسابقات مهم دعوت می شوند، گفت: نباید تنها به چند داور قضاوت نماینده ایران در مسابقات مهم دنیا بسنده کرد؛ در آینده این نفرات بازنشسته می شوند و باید جایگزین و داوران بیش تری برای قضاوت در مسابقات مهم دنیا مانند قهرمانی دنیا، لیگ ملت ها، بازی های المپیک و… داشته باشیم.

در ادامه این نشست، داوران دعوت شده نظرات خود را ارائه کردند که مهم ترین محورهای آن به توضیح زیر است:

٭ ایران بیش ترین داوران بین المللی را در دنیا دارد اما از نظر تعداد دعوت داوران برای قضاوت در مسابقات مهم، این گونه نیست.

٭ باید سطح داوران ملی را افزایش دهیم و از آنان در قضاوت لیگ های داخلی نیز استفاده کنیم.

٭ دغدغه اقتصادی، مهم ترین مشکل داوران والیبال ایران است و اگر رفع گردد، یاری زیادی برای ارتقای کیفی آنان خواهد داشت.

٭ هدف کلی کمیته داوران باید بحث اخلاق مداری در گفتار و رفتار داوران باشد. همچنین کمیته داوران باید حضور موثر در میادین بین المللی و کرسی های آسیایی و دنیای داشته باشد.

٭ در آئین نامه داوری، باید بازنگری گردد و برای اجرایی شدن آن نیز کوشش کنیم. ارتقای سطح آمادگی جسمانی، تخصصی، علمی و فرهنگی داوران نیز باید مدنظر کمیته داوران قرار گیرد.

٭ بحث استعدادیابی در داوری نیز باید فعال گردد و تا کنون در این زمینه غفلت شده است.

٭ داوران بین المللی مناسبی برای قضاوت در سطح مسابقات مهم دنیای داریم ولی باید از آنان حمایت گردد.

٭ باید دوره های دانش افزایی مستمر برای داوران داشته باشیم و متاسفانه تا به امروز برای تربیت مدرس و ناظر، اقدام های مناسبی انجام نشده است.

٭ تا به امروز شاخصی برای ورود افراد به عنوان داور والیبال وجود نداشته است و بنابر این برای خروج آنان نیز این موضوع صدق نمی کند. باید به گونه ای برنامه ریزی گردد که افراد با ویژگی های خاص امکان ورود به این عرصه را داشته باشند.

٭ داوران ملی پس از ارتقا به رتبه بین المللی، انگیزه خود را از دست می دهند و باید برای رفع کردن این مشکل، چاره اندیشی گردد.

٭ داوران شهرستانی از نظر اقتصادی مشکل دارند و باید برای اعزام آنان به مسابقات، سیستم پرداخت هزینه بلیط فعال گردد و بدهی فدراسیون به آنان، به خاتمه سال موکول نگردد.

٭ به بعضی داوران به ویژه بانوان، تا به امروز فرصت حضور در میادین مهم داده نشده که توانایی خود را نشان دهند.

٭ آئین نامه برای جذب مدرسان داوری تدوین گردد تا آموزش داوران به بهترین ها سپرده گردد و همچنین چارت تدریس داوری باید به روز گردد.

٭ تا به امروز شفاف سازی برای عملکرد داوران نداشتیم و اگر این کار انجام گردد، بسیاری از مسائل موجود از بین می رود.

رئیس فدراسیون والیبال در جمع بندی خاتمهی این نشست، گفت: داوران ورزش ایران از نظر فرهنگی در یک سطح نیستند و باید الزامات اولیه به گونه ای طراحی شوند که افراد با سطح فرهنگ و دانش خاص برای قضاوت مسابقات فعال شوند.

وی تاکید نمود: داورانی که برای قضاوت مسابقات مهم دنیای به عنوان نماینده ایران شرکت می نمایند، باید دارای شخصیت فرهنگی و اجتماعی مناسبی باشند. این موضوع برای ناظران والیبال ایران نیز باید رعایت گردد که علاوه بر افزایش کارایی، نظم بیش تری در مسابقات داخلی داشته باشیم.

رئیس فدراسیون والیبال تاکید نمود: در یک هفته آینده، اعضای کمیته داوران معرفی خواهند شد و حتماً از نظرات کارگروه مشورتی در این زمینه استفاده خواهد شد.

وی با اشاره به ضعف داوری و نظارت در لیگ های داخلی، گفت: باید حتماً با ارتقا و دانش افزایی داوران و ناظران این مشکل را حل کنیم و شرط واگذاری نظارت و داوری در مسابقات آینده نیز حضور در این دوره ها باشد.

رئیس فدراسیون والیبال با بیان اینکه محدویت هایی برای فدراسیون وجود دارد، گفت: با استفاده از نظرات و همفکری جامعه داوران، پنج نفر برای کمیته داوری انتخاب می شوند که حمایت از آنان، برای پیروزیت این کمیته نقش مهمی دارد.

داورزنی تاکید نمود: والیبال پیروز ترین فدراسیون ورزشی کشور قبل و بعد از انقلاب است و وظیفه ما مدیریت این رشته ورزشی برای نیل به اهداف معین شده است. طبیعی است که باید از افراد خانواده این رشته ورزشی استفاده کرد، اما در مدیریت کلان احتیاج به حضور تنها افراد والیبالی نیست و در فدراسیون دنیای نیز از مدیران غیر والیبال در بخش های متعدد استفاده می گردد.

وی یادآور شد: در کمیته های تخصصی والیبال بدون شک از کارشناسان و متخصصان استفاده خواهیم کرد و نگران جوسازی های فضای مجازی برای تخریب افراد نیستیم. مردم باید قضاوت نمایند و در آینده قضاوت واقعی تعیین خواهد شد.

داورزنی با بیان اینکه برای کمیته داوران باید استراتژی تعیین تعریف کنیم و که تعیین گردد در سال 1403 از این کمیته چه انتظاراتی داریم، گفت: ارتقا در داوران باید با شرایط سخت انجام گردد. یک داور در صورتی بین المللی می گردد که در مسابقات متعدد سوت زده و عملکرد خوبی از خود نشان داده باشد. به صرف اینکه چهار سال ملی بوده، ملاک ارتقا نیست.

وی در خاتمه تاکید نمود: کمیته داوری فدراسیون والیبال ایران جنسیتی نیست و در این کمیته از پنج نفر شامل سه مرد و دو خانم استفاده می کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

به "داورزنی: صندلی داوری ایران باید در دنیا ارتقا یابد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "داورزنی: صندلی داوری ایران باید در دنیا ارتقا یابد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید