اگر تصادفی کپک بخورید این اتفاقات در بدن شما رخ می دهند

به گزارش وبلاگ تبلت، ایرنا/ همه ما می دانیم که کپک ها برای سلامتی ما مضر هستند و از خوردن مواد غذایی کپک زده پرهیز می کنیم؛ اما واقعا چرا کپک برای بدن ضرر دارد؟

اگر تصادفی کپک بخورید این اتفاقات در بدن شما رخ می دهند

آیا خوردن کپک شما را بیمار می نماید؟

فرض کنید در حال لذت بردن از صبحانه خود هستیم که می بینیم کلوچه مورد علاقه مان که نصف آن را خوردیم، کپک زده است. قطع به یقین باید از ادامه خوردن آن امنتاع کنیم؛ ولی مقدار کپکی که نادانسته خوردیم و حالا در بدن ما است چه کنیم؟

وحشت نکنید

بیشتر افراد سالم به طور تصادفی می توانند مقداری کپک را ناخواسته خوردند. آنها مسئله ای در سلامت خود نداشتند و اتفاق بدی هم برای شان نیفتاده است. با این حال شرایط سلامتی شما به سیستم ایمنی بدن و نوع کپکی که خوردید بستگی دارد.

کپک چیست؟

کپک ها، قارچ های میکروسکوپی هستند که می توانند بر روی چوب، کاغذ، فرش، غذا و مصالح ساختمانی مانند عایق رشد نمایند. همه کپک ها برای رشد به آب یا رطوبت احتیاج دارند. هر جا که رطوبت و اکسیژن وجود دارد، کپک می تواند رشد کند. بیش از 300,000 گونه های قارچ ها وجود دارد و هر کدام کپک مخصوص خود را به وجود می آورد. بر خلاف باکتری ها، کپک ها ساختارهای متشکل از سلول های بسیار دارند و برای دیدن آن ها احتیاجی به میکروسکوپ داریم. کپک ها مانند نخ های ریشه ای هستند که در اعماق غذا نفوذ می نمایند. کپک ها مانند قاصدک در هوا سفر می نمایند و محصولات غذایی و دیگر موارد ذکر شده را آلوده می سازند. کپک ها تجزیه نماینده های طبیعی هستند. اگر میوه کپک زده داشته باشید، در نهایت آن میوه تجزیه می گردد. کپک در محیط های گرم و مرطوب رشد می نماید، اما این بدان معنا نیست که نمی تواند در یخچال شما نیز شکل گیرد و رشد کند. کپک بسیار هوشمند عمل می نمایند و در برابر مواد نگهدارنده مانند نمک و شکر بیشترین تحمل را دارد.

انواع کپک خوب و بد

همه کپک ها بد نیستند. در واقع بعضی می توانند بسیار مفید باشند. پنی سیلین، آنتی بیوتیک نجات دهنده زندگی، از کپک پنی سیلیوم ساخته می گردد. حتی بعضی از پنیرهای خاص از کپک ها به وجود می آیند و با قیمت های بالایی به فروش می رسند.

واکنش های آلرژیک به کپک

بعضی افراد به کپک حساسیت دارند. کپک می تواند باعث استفراغ، اسهال یا سردرد گردد. تکه های پنهان کپک می تواند در تمام مناطق مختلف خانه، کمین کند و شما را بیمار کند. اگر پیش زمینه بیماری هایی را داشته باشید که سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کند، کپک ها می توانند سلامت شما را در خطر جدی قرار دهند.

بعضی از کپک ها مواد سمی فراوری می نمایند

چند نوع کپک فراوری میکوتوکسین، یا مواد سمی می نمایند که می تواند شما را بسیار بیمار کند. به عنوان مثال کپک های فراوری شده توسط گونه باکتری آسپرگیلوس می توانند باعث افلاتوکسیموز شوند که یک نوع خطرناک کپک است و ممکن است مسمومیت حاد فراوری نموده یا آسیب های جدی به کبد برساند. این نوع کپک تمایل به کمین در غلات دانه های روغنی، مانند بادام زمینی، آفتابگردان و دانه پنبه، ادویه جات، ترشی جات و آجیل دارد. این میکوتوکسین ها در حیوانات به سرطان منجر می شوند و می توانند باعث سرطان کبد در انسان شوند.

نحوه رسیدگی به غذاهای کپکی

معمولا وسوسه می شویم که قسمت کپک زده را جدا کنیم و از بقیه مواد غذایی استفاده کنیم؛ ولی باید بدانیم که ارزش ریسک خوردن کپک را ندارد و باید مواد غذایی کپک زده را دور بیاندازیم. در کنار خطر بیماری، غذای کپکی طعم زیادی ندارند. بیشتر کپک های روی غذاها، نرم هستند و طعم خاک یا گرد و غبار را می دهند. نکته: هرگز کپک را بو نکنید تا مطمئن شوید کپک است. بو کردن آن می تواند باعث مسائل تنفسی گردد.

منبع: همگردی

به "اگر تصادفی کپک بخورید این اتفاقات در بدن شما رخ می دهند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر تصادفی کپک بخورید این اتفاقات در بدن شما رخ می دهند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید